ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Οι μονάδες ανακουφιστικής και παρηγορικής φροντίδας και οι επαγγελματίες φροντιστές μπορούν να προσφέρουν μια βραχυπρόθεσμη, προσωρινή ανακούφιση για όσους φροντίζουν αγαπημένα πρόσωπα που νοσούν με καρκίνο, καθώς μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό διάλειμμα από τις εξαντλητικές καθημερινές προκλήσεις του να είσαι φροντιστής και επιπλέον έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση της ψυχικής υγείας των μόνιμων οικογενειακών φροντιστών με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σε μερικές περιπτώσεις, ο επαγγελματίας φροντιστής έρχεται στο σπίτι και γνωρίζει τον ασθενή, την οικογενειακή ρουτίνα και πράγματα όπως το πού αποθηκεύονται τα φάρμακα. Σχετικές υπηρεσίες προσφέρονται από τοπικές ομάδες πολιτών, συλλόγους ασθενών, εκκλησίες ή θρησκευτικές ομάδες και άλλες κοινοτικές οργανώσεις. Ένας τακτικός επαγγελματίας φροντιστής μπορεί ακόμη να παρέχει τις υπηρεσίες του για μερικές ώρες, μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας φροντιστής ξέρει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ενώ ο βασικός φροντιστής έχει φύγει.

Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση  εξειδικευμένων, τοπικών εγκαταστάσεων όπου ο ασθενής μπορεί να μείνει για λίγες ημέρες ή ακόμη και μερικές εβδομάδες και να δώσει στον φροντιστή την ευκαιρία να κάνει διακοπές από τη φροντίδα του αγαπημένου προσώπου και να πάρει ανάσα, είτε επιλέξει να φύγει είτε όχι από την πόλη.

Similar Posts