«Μίλα για τον καρκίνο. Δεν είσαι μόνος/-η» Ντίνα Πανταζή-Δικαίωμα μου, “Στηρίζοντας τους Φροντιστές”

Πριν κάποια χρόνια ένα αγαπημένο μου πρόσωπο διαγνώστηκε με καρκίνο.

Στο άκουσμα της λέξης ένιωσα φόβο και θυμό. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι ο καρκίνος σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και θέλει συνεχή προσπάθεια. Μετά κατάλαβα ότι σημαντική προυπόθεση για να πας παρακάτω είναι η αποδοχή της ασθένειας και έπειτα η σωστή ενημέρωση από τον γιατρό.

Δεν δίστασα να ρωτήσω το οτιδήποτε για την ασθένεια και έτσι μου λύθηκαν πολλές απορίες. Η αποδοχή της ασθένειας, η σωστή ενημέρωση και η καλή ψυχολογία με βοήθησαν να διαχειριστώ καλύτερα την κατάσταση. Για την επίτευξη τον παραπάνω στήριξη βρήκα από τον Σύλλογο ΚΕΦΙ.

Έμαθα να μιλάω για τον καρκίνο, να βοηθάω ανθρώπους που βιώνουν το ίδιο και εκείνοι εμένα και να φροντίζω τον εαυτό μου ώστε να μπορώ να φροντίζω και τον άνθρωπο μου. Η επιστημονική ομάδα του συλλόγου ( ψυχολόγοι και η κοινωνική λειτουργός) παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη στον ασθενή αλλά και στον φροντιστή, ενημέρωση δικαιωμάτων και πως μπορείς να τα διεκδικήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες δες στις ιστοσελίδες www.anticancerath.gr και www.dikaiomamou.gr. Μίλα για τον καρκίνο, ζήτα βοήθεια, διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Δεν είσαι μόνος/-η.

Θέλω να ευχαριστήσω την Μαρία Αλχασίμη, δασκάλα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που με βοήθησε με τη νοηματική του βίντεο.

Γειά σας!

Similar Posts