Πρόγραμμα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ» Αθηνών ξεκινάει συνεργασία με την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα Πρόληψης & Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος ογκολογικών ασθενών.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση όλων των ογκολογικών ασθενών ανδρών και γυναικών με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου σχετικά με το λεμφοίδημα. Οι ασθενείς μας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μεθόδους πρόληψης και διάγνωσης, τον τρόπο αντιμετώπισής μέσα από αξιολόγηση εξειδικευμένου φυσιοθεραπευτή και την παροχή ατομικής συμβουλευτικής.

Παροχές του προγράμματος

Στο πρόγραμμα μπορεί να ενταχθεί ο οποιοσδήποτε ασθενής έχει χειρουργηθεί για καρκίνο πάσης φύσεως, ή έχει λάβει χημειοθεραπείες-ακτινοβολίες. Είναι ενδεικτική η συμμετοχή ασθενών που έχουν ήδη εμφανίσει λεμφοίδημα ή θα ήθελαν προληπτικά να εξεταστούν. Ο κάθε ασθενής θα εξεταστεί εξατομικευμένα από επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές -μέλη της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ, ώστε να λάβει χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή διαχείριση των συμπτωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής

Τα προγραμματισμένα ραντεβού θα πραγματοποιούνται τη τελευταία Τρίτη κάθε μήνα, 12.00 μ.μ. – 16.00 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου μας στην Βολανάκη 19, 11526, Αθήνα στον 4ο όροφο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο μας 210 6468222, ώστε να μπουν στη λίστα. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας ορίζεται στα 45 λεπτά.

 

Έναρξη Προγράμματος: Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

 

 

 

Similar Posts